Træning

Kender du til den nye trend inden for langdistanceløb?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Mange løbeentusiaster sætter sig målet om at løbe et halvmarathon eller et marathon, og kæmper altså hårdt for at nå dette mål. Men hvad skal man gøre, når man har nået dette mål, og har løbet sig træt af ’kun’ at løbe de 42,2 kilometer? Hvis du er en af disse personer, hvor et maraton ikke er nok længere, er der kommet en ny trend inden for langdistanceløb – nemlig ultramaratonløb. Lyder det som noget for dig? Så læs med!

 

Hvad er et ultramaratonløb?

Et ultramaratonløb – også kaldet ultraløb, er et organiseret løb, hvor kravet er, at det skal være længere end et normalt marathon på 42,2 kilometer. Den korteste distance du finder her, er 50 kilometer, og kan strække sig til næsten uendelige længder. Det længste løb i verden, der er blevet godkendt, er hele 2.992 kilometer langt, og bliver afholdt i efteråret i New York. Ved ultraløb kan du komme ud for at løbe på både stier, landeveje, bander og skov- og markveje. Der afholdes i dag mange forskellige ultraløb rundt om i hele verden.

Et så langt løb kræver naturligvis de helt rigtige gadgets, så du er velforberedt. Vil du have information om eksempelvis teknologi til løb, så kan du med stor fordel læse mere om dette via linket.

 

Hvad skal du være forberedt på ved et ultramaratonløb?

Har du besluttet dig for at prøve kræfter med et ultraløb, er der mange ting, du skal tænke over, da det på adskiller sig fra for eksempel et almindeligt marathon. Hvis du er en garvet marathonløber, så har du med stor sandsynlighed styr på de grundlæggende ting, men vi nævner dem alligevel for en sikkerhedsskyld! Du skal selvfølgelig sørge for at have udstyret i orden. Det gælder både tøj, sko og de helt rigtige it-gadgets, såsom et velfungerende løbeur. Hvad angår dine løbesko, er det muligt, at de hurtigere bliver slidte end ved de mindre distancer. Her kunne det være en fordel for dig at skifte sko på halvvejen. Har du tænkt dig at prøve kræfter med et ultramaratonløb, så skal du også være opmærksom på, at det kan være meget afhængighedsskabende.

Write A Comment