Velvære

Vil du gerne have det bedre – træn både krop og sjæl

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

En ting er at du er i god fysisk form, men har du også den mentale balance? Der er helt sikkert en sammenhæng mellem det mentale og det fysiske, og din krop fungerer ikke altid godt hvis du er mentalt udmattet eller bare ude af balance.

Derfor kan der være en stor værdi for dig i at vurdere dit sundhedsniveau på begge fronter, spørge dig selv om du virkelig har det godt, eller om der er for meget pres på – er du stresset?

Der findes folk der sætter en ære i at være under pres, og gerne ytrer stolte konstateringer om at de har en høj stresstærskel, men det er med al sandsynlighed de selv samme mennesker der møder op senere hos en terapeut, fordi de i længden ikke kunne holde til det.

Så du skal stille dig selv spørgsmålet hvor du ligger på dit gennemsnitlige stress-barometer, hvis du konstant ligger over 90%, og under spidsbelastninger kommer over 100, så skal du gøre noget ved det, for det er for sent når filmen er knækket og hjernen har sagt stop.

Spørg dig selv hvad der er vigtigt for dig i livet, det kan være svaret overrasker dig.

Hold kontakten med andre, det kan gøre meget

En af de tydelige tegn på at du trænger til at drosle ned, det er at du isolerer dig fra folk, sikkert i en form for misforstået opfattelse af at hvis du bruger mere tid på at klare det der stresser dig, så vil det stoppe med at stresse, men intet kunne være mere forkert – du vil med al sandsynlighed opleve at det ikke forsvinder selv med mere tid på at løse opgaverne.

Så sørg for at snakke med dine nærmeste på fast basis, et simpelt telefonopkald kan gøre en verden til forskel, både for dig selv og det menneske du taler med, det kan også være dem du snakker med, har et behov.

Du skal sikre dig at du har god dækning, kig gerne på dækningen via CBB mobilmaster, så du ved hvordan du er dækket ind.

Og ja det kan være svært at tage det første skridt til at ringe op, specielt hvis du har vænnet dig til ikke at gøre det længere, men så planlæg det grundigt, og tag dig tid.

Start med at filosofere, find nogle svar

En anden ting der kan hjælpe dig med at skabe ro, det er hvis du sætter dig ned i fred og ro og filosoferer, tænk over hvad der betyder noget – om du har det liv du gerne vil have.

Find nogle svar på livets store spørgsmål, hvor den største udfordring er at det kun er dig selv der kan svare på det, for det er dit liv det handler om, men til gengæld kan du opnå en fantastisk indsigt hvis du tør stille dig selv de svære spørgsmål, og har modet til at handle på svarene.

Find roen og freden i livet igen, du fortjener det, og ikke mindst dine nærmeste.

Write A Comment