Velvære

Undgå at få paradontose

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Paradontose er en betændelsestilstand i tandkødet, som opstår på grund af ophobning af bakterier på tænderne og tandkødet.

Det er særdeles vigtigt at man løbende får fjernet det tandsten, der ophober sig på tænderne med tiden, da bakterier har lettere ved at sætte sig fast på tandsten end på selve tændernes emalje.

Et godt våben mod ophobning af tandsten er at sørge for at have en god mundhygiejne ved at bruge tandbørsten godt og grundigt, samt anvende tandtråd imellem tænderne.

Og bliver det helt galt med tandsten er man nødt til at gå til tandlægen og få det fjernet med en tandrensning.

 

Paradontose

Hvis du har betændelse i tandkødet, og du ikke får gjort noget ved det, kan det nemt udvikle sig til sygdommen Paradontose og så er det nødvendigt med en paradontosebehandling.

Hvis man ikke sørger for at gå regelmæssigt til tandeftersyn hos sin tandlæge, kan det være at man først opdage at man har paradontose på et så fremskredent tidspunkt at det allerede er ganske slemt.

Man opdager det som regel ikke med det samme, da det ikke gør ondt at have paradontose, men når paradontose er værst og meget fremskredet vil éns tænder begynde at blive løse, og det kan ende med at de bliver så løse at de faktisk falder ud, og så kan det blive nødvendigt at få lavet et tandimplantat. Læs mere om tandimplantatbehandling her.

Det gør de fordi kæben angribes af bakterier, hvilket bevirker at knoglemassen simpelthen bliver nedbrudt af bakterierne.

 

Tandeftersyn

Hvis man vil undgå at det kommer til at gå så slemt at éns tænder bliver løse og i værste tilfælde, falder ud, er det vigtigt at man sørger for at gå til tandeftersyn regelmæssigt.

Som regel anbefaler tandlægen at man kommer til eftersyn 1-2 gange om året alt efter, hvilken tilstand éns tænder er i. Ved et tandeftersyn vil tandlægen lave et tjek af både éns tænder, men også tandkødet og mundhulen, hvor der ses efter om der er nogle betændelsestilstande.

På denne måde kan tandlægen gribe ind tidligt og forhindre at der opstår decideret paradontose.

 

Behandling af parodontose

En paradontosebehandling foregår på den måde at tandlægen fjerne alle forekomster af tandsten, og renser tandkødslommer, og desuden rodafglatter de tænder, der er ramt af paradontosen.

Paradontosebehandlingen afsluttes med at tandlægen kommer klorhexidin gel i tandkødslommerne, for at dræbe bakterierne og samtidig forhindre at de vender tilbage.

I meget slemme tilfælde kan det blive nødvendigt med en laserbehandling, eller en mindre kirurgisk operation, hvor rødderne renses og alt betændt væv fjernes.

Denne slags paradontosebehandlinger, har man stor erfaring med hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre.

Write A Comment