Træning

Træning – næh jeg tager på ravjagt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

At blive bidt af træning og fitness handler i høj grad om at finde præcis den motionsform, som man bedst kan lide. Lad være med at tvinge dig selv afsted til spinning eller boksetræning, hvis du meget heller vil gå feks. på ravjagt så du på denne måde vil få mange flere aktive timer når det er noget der interesserer dig.

Ravjagten kort fortalt

Ravjagt har altid haft en plads i historien i de nordiske lande og i Danmark er der de seneste år sket en meget kraftig vækst i antallet af Ravjægere. Arkæologer har tit været uenige om ravets betydning for de nordiske landes økonomi men der er ingen tvivl om det har haft stor betydning helt fra den tidlige bronzealder og langt op i vikingetiden. Nu er det for nogle år siden bevist at det meste af det rav, som de gamle grækere, etruskere og romere higede efter kommer fra vore breddegrader. Ravet stod i en meget høj kurs og blev sikkert betragtet som en eksotisk luksusvare omkring vikingetiden. Ser vi på vore dage og går små 10 år tilbage så foregik Ravjagten uden Ravlygter og det nærmeste lygte vi kom var dem der søgte Rav om natten og de medbragte en almindelig lommelygte. De seneste år har udvilklingen indenfor Ravlygter været stor og især efter vi startede en produktion af Ravlygter her i Danmark. Interessen for at komme ud i naturen har aldrig været større end idag og er man ikke lige til motion i et fitness center så er turene på stranden et alternativ. I dag er Ravjagt med Ravlygter yderst populært og det har overhalet den traditionelle Ravjagt. (uddrag fra ravfund.dk)

Andrer former for let træning

Gør dig klart, hvad du har lyst til. Vil du f.eks. træne sammen med andre eller alene? Tænk over, hvad du synes, er sjovt eller om der er noget, du engang havde succes med. Hvis du godt kan lide at gå i byen og danse, skal du måske melde dig til salsa eller zumba, og var du engang god til håndbold, er det måske dét, du skal genoptage. Tid og penge sætter jo altid begrænsninger, men de fleste fitnesscentre har gratis prøvetimer, så man kan teste de motionsformer, man er interesseret i. Ellers er det en god investering at hyre en personlig træner, der kan hjælpe en med at komme i gang og finde en form, man rent faktisk lykkes med. Ifølge Sundhedsstyrelsen anbefales det, at du bevæger dig ved moderat til høj intensitet i op til 30 minutter hver dag så med feks. ravjagt enten med eller uden ravlygter er du dækket ind da du let bruyger 2-3 timer pr. gang

 

 

Write A Comment