Træning

3 tips til at undgå stress som studerende

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Mange unge studerende får udfordringer med stress gennem deres studietid. Det får bl.a. en del unge til at droppe deres studie, fordi de ikke kan holde til det i længden.

 

Det er en skam, og det er noget, der går ud over unges mentale helbred. Derfor får du her et par gode råd til, hvad du kan gøre for ikke at ende med at blive stresset som studerende.

 

Har du i dit studie brug for en procent udregner, finder du den her.

Træk stikket engang imellem

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at trække stikket engang imellem. Selvfølgelig har du som studerende ikke plads til meget fritid, men et par aftener her og der er det vigtigt, at du kommer helt i gear og bare kobler af.

 

Det kan også være en rigtig god ide at udnytte de ferier, du nu engang har, til at slappe af i og lade op, i stedet for at fylde dine feriedage med en masse aktiviteter, som du også skal bruge meget energi på.

Undgå at fylde din kalender helt op

Det kan også være en rigtig god idé at undgå at fylde din kalender op hele tiden. Der er mange studerende, der fylder kalenderen op med tid til venner, arrangementer, hobbyer, sportsgrene, studiejobs og meget andet. Selvfølgelig skal der være plads til det hele, men kun hvis du har overskud til det mentalt.

 

 Er du ved at brænde sammen, er det en god idé at sortere nogle af tingene fra, så du prioriterer tid til dig selv. Du behøver ikke at lave noget hver eneste dag. Når du også skal have tid skolearbejde, er det ikke nemt også at få tid til alt det andet uden at brænde ud.

Du behøver ikke at sige ja til alt

Det er også meget vigtigt at gøre det klart for dig, at du ikke behøver at sige ja til alt, som du bliver inviteret til. Har du ikke mere energi eller overskud tilbage i kroppen, og der kommer en invitation til noget, er du altså i din gode ret til at sige nej tak til at deltage.

 

Det kan være grænseoverskridende, især hvis du er typen, der har det med at sige ja til alt. Men det kan altså være en rigtig god ide at begynde at sige nej tak til ting, hvis du gerne vil gøre det nemmere at tage dig af dig selv.

Write A Comment